BKR Hypotheek Bank

Wat is een hypotheek?


Eerst moeten we de vraag beantwoorden: wat is een hypotheek? Een hypotheek is het eerste recht van verkoop. Het is een zakelijke zekerheid of voorrecht dat op een goed of zaak, dit kan een onroerend goed zijn of een schip rust. Het gaat dus om een lening, een hypothecaire lening genoemd. Dit wordt meestal voor het gemak gewoon een hypotheek genoemd. Degene die het geld geeft is meestal een bank. Deze wordt een hypotheeknemer of hypotheekhouder genoemd. Omdat de bank het eerste recht van verkoop verkrijgt. De geldnemer is dus de hypotheekgever. Misschien verwart u deze twee termen. En denkt u dat de geldnemer een hypotheek ‘neemt’ om een huis te kopen, maar in werkelijkheid ‘geeft’ de geldnemer een hypotheek.

Bij een hypotheek komen verschillende dingen kijken. Zoals de rentevaste periode, verschillende leningvormen en de verstrekking van de hypothecaire lening. Maar ook hoe dit financieel en juridisch gaat. BKR notering en hypotheek? Dan kan het zijn dat uw bank de hypotheekaanvraag niet goedkeurt. Op het internet zijn echter tal van mogelijkheden te vinden om toch een hypotheek af te sluiten.
Laten we even de verschillende leningvormen onder de loep nemen. Er zijn drie basis leningvormen. Dit zijn de lineaire hypotheek, de annuïteitenhypotheek en de levenhypotheek. Deze worden meestal herkend als de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Er komen veel dingen kijken bij een hypotheek. Het beste is om u goed te laten informeren en goed op te letten qua juridisch en financieel vlak. Het is en blijft een lening.
Succes met het afsluiten van een hypothecaire lening!