BKR Hypotheek Bank

Snel geld lenen zonder bkr?

Het afsluiten van een lening kan best veel tijd in beslag nemen. Zeker als je een lening afsluit waarbij er een BKR check wordt uitgevoerd. Snel geld lenen zonder BKR is echter wel mogelijk.

Lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is beperkt mogelijk. Bijna alle banken en kredietmaatschappijen voer een bkr check uit, alvorens zij een lening verstrekken. Een uitzondering hierop zijn de kleine leningen, zoals een minikrediet of flitskrediet.

Door het niet uitvoeren van een BKR check kan je veel sneller geld lenen, dan dat je bijvoorbeeld een doorlopende krediet of persoonlijke lening afsluit.

Bij dergelijke kredieten gaat er een behoorlijk lang proces aan vooraf alvorens de lening wordt goedgekeurd. Dat is helaas niet anders.

En heb je onverhoopt een negatieve BKR registratie, dan wordt waarschijnlijk de aanvraag nog afgekeurd ook. Zo is het afsluiten van een hypotheek lastig met een bkr registratie.

Aanvragen van een minilening

Bij het aanvragen van een minilening kan je binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan. Dit soort leningen wordt verstrekt door gespecialiseerde kredietverstrekkers. Bij bijvoorbeeld de ABN AMRO gaat een dergelijke lening aanvragen niet.

Dat je geld kunt lenen zonder BKR controle en dat dit ook nog eens snel kan, is een sommige situaties een uitkomst. Wanneer je snel geld nodig hebt zit je natuurlijk niet te wachten op een lang proces, waarbij je allerlei document moet overleggen en invullen.

Zijn deze leningen duur?

Dat is helaas wel het geval. Doordat er geen BKR controle plaatsvindt, is het risico voor de kredietverstrekker hoger. En zij nemen dit risico natuurlijk niet voor niks. Daarom berekenen zij over het algemeen een hogere rente ter compensatie van het risico dat zij nemen.

Dat is in onze opinie wel terecht. De kans op niet terugbetaling is nu eenmaal hoger. En bovendien voorzien zij in een oplossing voor mensen die specifiek snel geld op hun rekening willen hebben staan.