BKR Hypotheek Bank

hypotheek als ondernemer aanvragen


Wil je als ondernemer een hypotheek afsluiten, dan zal je jouw jaarcijfers dienen te overleggen. Vaak wordt er dan ook gevraagd om jaarcijfers van verschillende jaren. Een hypotheek als ondernemer aanvragen is best een lastige opgave. Ook een andere lening afsluiten kan best een uitdaging zijn.

Het overleggen van jaarcijfers

Naast dat er uit de cijfers van jouw onderneming dient te blijken dat je over voldoende inkomen beschikt om aan de hypotheek vereisten te kunnen voldoen, wordt ook de kwaliteit van de cijfers beoordeeld.

Indien je een excel sheet aanlevert, in plaats van een uitdraai uit een boekhoudprogramma, dan zal hier minder vertrouwen uitspreken. Een hypotheek aanvragen als ondernemer is al niet eenvoudig, dus zorg er in ieder geval voor dat je jezelf professioneel presenteert.

Zonder jaarcijfers kan je eigenlijk alleen geld lenen via een minilening. Dit is een vorm van snel geld lenen zonder BKR toetsing, maar dat wel tegen een hoge rente. Het voorhanden hebben van jaarcijfers is in onze ogen dan ook een vereiste als ondernemer zijnde.

Het gebruik van een boekhoudprogramma is aan te bevelen

Wij zijn zo wie zo al een groot voorstander van het gebruik van boekhoudsoftware in plaats van het boekhouden in een spreadsheet. Een bank heeft echter hetzelfde uitgangspunt. 

Indien je professioneel wilt overkomen als ondernemer zijnde dan dien je ook te beschikken over een professioneel boekhoudprogramma.

Voor weinig geld een professionele boekhouding

Denk overigens niet dat je dit direct ontzettend veel geld gaat kosten. Dat is tegenwoordig echt niet meer het geval. Je kan al goede boekhoudsoftware aanschaffen voor een beperkt bedrag per maand. Dan dien je echt te denken aan hooguit een paar tientjes per maand.

De voordelen van online boekhouden

Naast dat het gebruik van goede boekhoudsoftware een meer professionele uitstraling geeft en helpt om als ondernemer een hypotheek aan te vragen, zijn er natuurlijk ook veel andere voordelen verbonden aan het gebruik van dergelijke software.

Zo helpt een boekhoudprogramma met het automatiseren van dagelijkse boekhoudactiviteiten. Dien je bij het boekhouden in een spreadsheet elke betaling handmatig te matchen aan de juiste factuur, dit doet een boekhoudprogramma grotendeels automatisch voor jou.

Het gebruik van een bijbehorende app

Ook komt tegenwoordig elke software wel met een bijbehorende app. Hierdoor kan je direct onderweg al bonnetjes en facturen scannen zodat je deze nooit meer kwijtraakt. Ook kan je ter plekke de boekhouding inzien , bijvoorbeeld voordat je een afspraak hebt met een leverancier of klant.

De btw-aangifte gemakkelijk gemaakt

Voor veel ondernemers is de btw-aangifte een vervelende bijkomstigheid. Dit is door het gebruik van een online boekhoudprogramma echter voorgoed verleden tijd. Je krijgt een kant en klare rapporten aangeboden waardoor het invullen van de btw-aangifte binnen een paar minuten voor elkaar is.

Er zijn zelfs boekhoudprogramma`s die de btw-aangifte direct vanuit het programma zelf kunnen versturen. Op die manier hoef je alleen nog maar op de verzendknop te drukken en jouw btw-aangifte is verstuurd.

De juiste informatie in een handomdraai

Ook heb je als ondernemer de nodige informatie nodig. Zo dien je inzicht te hebben in het betaalgedrag van uw debiteuren. Daarnaast is het bewaken van de liquiditeitspositie enorm belangrijk. 

Dit is met het gebruik van een spreadsheet voor de boekhouding een lastige opgave. Met boekhoudsoftware is dat allemaal erg eenvoudig. je kan allerlei rapportage op je scherm vertonen die je direct de juiste informatie en inzichten verschaffen.

In onze opinie zou de aanschaf van een goed en degelijk boekhoudprogramma iets moeten zijn wat je als eerste doet voordat je daadwerkelijk begint met ondernemen. En dat niet alleen uit oogpunt van een hypotheek aanvragen als ondernemer zijnde.