BKR Hypotheek Bank

Een gratis bankrekening openen


Er zijn nog niet al teveel mensen die een gratis bankrekening openen. Veel mensen die een bankrekening openen gaan nog steeds naar de bekende banken, zoals de ING, SNS of ABN AMRO. Dit omdat mensen zeker willen zijn dat hun geld veilig is. En daarom wordt er gekozen voor banken die mensen al tientallen jaren kennen. Uiteindelijk wil je dat jouw geld  veilig is. Maar is het dan wel noodzakelijk om te kiezen voor deze banken die al vele tientallen jaren bestaan?

De invloed van het depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat spaargeld tot 100,000€ bij elke bank met een bankvergunning gedekt wordt door de overheid. In het geval een bank failliet gaat, dan zal je het geld tot maximaal een bedrag van 100,000€ weet terugkrijgen. Je dient er echter rekening mee te houden dat dit wel enige tijd kan duren. Zeker in landen waar er doorgaans niet zo snel wordt gewerkt.

Doordat nieuwe banken zoals de Revolut ook in het bezit zijn van een Europese bankvergunning, is dit stelsel ook op hen van toepassing. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je jouw geld kwijtraakt in het geval van een faillissement.  

Omdat banktegoeden dienen te worden afgedekt in het geval van een faillissement gelden er bovendien strikte voorwaarden voor het aanvragen van een bankvergunning. Je kunt er dus vanuit gaan dat elke onderneming in het bezit van een dergelijke vergunning uitgebreid is getest en beoordeeld.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bankieren

Een gratis bankrekening openen wordt door de komst van nieuwe banken zoals Revolut en de N26 mogelijk gemaakt. Deze banken bieden beide de mogelijkheid om een rekening te openen zonder dat hier kosten aan zijn verbonden. En dit is voor de consument natuurlijk fantastisch nieuws.

Een gratis bankrekening openen geeft niet alleen direct een groot voordeel, op deze manier worden andere banken ook gedwongen hun diensten goedkoper te gaan aanbieden.

En dat is ook hoog tijd. Kijk maar eens hoeveel winst banken maken. Op dat gebied is er weinig veranderd na de kredietcrisis.

Wel is het zo dat je op dit moment nog geen geld kunt lenen via deze banken. Hiervoor dienen zij eerst over meer kapitaal te beschikken. Maar dat dit in de toekomst gaat veranderen staat wel vast. De Revolut heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat zij ook leningen willen gaan verstrekken.

Technische vooruitgang wordt gedreven door fintech bedrijven

Maar niet alleen wordt het bankieren goedkoper, ook zijn de apps waarmee deze banken werken veel geavanceerder. Zo heeft bijvoorbeeld Bunq een mogelijkheid wat zij slicen noemen. Op die manier kan je eenvoudig een groep aanmaken waar vervolgens alle betalingen aan worden gekoppeld. Op die manier krijg je een goed inzicht in hetgeen je besteed aan bepaalde zaken. En dat kan je vervolgens weer helpen om beter met je geld om te gaan.

Concurrentie is voordelig voor de consument

Het belangrijkste uitgangspunt van een vrije markt is concurrentie. Hierdoor worden bedrijven gedwongen hun producten tegen redelijke prijzen aan te bieden. Daarnaast dienen zij ook zaken zoals service op orde te hebben. Doen zijn dat niet dan zullen zij onherroepelijk in de problemen terecht komen.

Wij van de BKR hypotheekbank juichen meer concurrentie dan ook van harte toe!

Waar kan je een gratis bankrekening openen?

Je kan bij zowel Revolut en de N26 bank een gratis bankrekening openen. Bovendien is het openen van een rekening zeer eenvoudig en kost het slechts een paar minuten. Je hoeft dus niet op een kantoor te verschijnen en talloze formulieren te ondertekenen.